Hoe kan ik mijn site uploaden (FTP)?

Opgelet! Uw website moet (rechtstreeks, of via een subfolder) in de www/ map staan. De www/ map mag NOOIT gewist worden. U mag de content ervan verwijderen, maar de map zelf mag u nooit verwijderen of wijzigen.

Hebt u al een website klaar staan op uw computer, dan moet u dit via uw FTP account uploaden naar uw gehoste bestanden. Zo gaat u te werk:

1. Installeer een FTP Client.

Om gebruik te kunnen maken van een FTP verbinding hebt u een FTP client nodig. Een gratis en gebruiksvriendelijk FTP programma is FileZilla. U kunt het downloaden op: https://filezilla-project.org/

2. Vind uw FTP gegevens.

Na installatie van de FTP client moet u een verbinding leggen met de server waarop uw account gehost is. Daarvoor hebt u uw persoonlijke FTP account details nodig. Die kunt u bekijken / instellen in uw hosting controlepaneel. Zo gaat u te werk:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel (https://my.combell.com/nl).

Controlepaneel

2. Bovenaan gaat u naar 'Mijn Producten' > 'Webhosting'.

Web hosting

3. In de tabel ziet u uw hosts. Klik op 'Hosting Details' bij de host waarnaar u uw website moet uploaden.

Hosting details

4. Klik op 'FTP gebruikers'.

5. Beweeg de cursor over het vraagteken naast de gebruikersnaam.

FTP gebruikers

6. Herinnert u zich het wachtwoord niet, dan kunt u het hier wijzigen via 'Wijzig' (rechts).

FTP gebruiker details

3. De FTP client instellen (voor FileZilla).

Dit is een voorbeeld van de instellingen van een FTP client.

1. Open zowel FileZilla als uw hosting controlepaneel op de rubriek FTP users (zie vorige stap). Bij het controlepaneel klikt u op 'Wijzig' om de details beter te kunnen bekijken.

2. Bij uw FTP programma zal u bemerken dat er gevraagd wordt om de gegevens in te vullen van:

• Host: Bij Host moet u het adres van de FTP server kopiĆ«ren vanuit uw controlepaneel. Bijvoorbeeld: ftp.domeinnaam.com

• Gebruikersnaam: Bij Gebruikersnaam kopieert u de gebruikersnaam vanuit uw controlepaneel. Bijvoorbeeld: john@domeinnaam.com

• Wachtwoord: Kent u uw wachtwoord niet meer, stel het dan opnieuw in via uw controlepaneel.

• Poort: Als Poort gebruikt u de poort gegeven in het controle paneel.

FileZilla

3. Klik op Quickconnect in uw FileZilla. U weet dat u alles juist gedaan hebt wanneer u de boodschap 'Directory Listing Succesful' ziet.

Directory listing successful

4. Bestand overzetten (voor FileZilla)

1. In uw FileZilla hebt u twee panelen: lokale site (links) en externe site (rechts). De lokale site is het bestandsysteem op uw eigen computer, het zal u wel vertrouwd voorkomen. De externe site is het deel van onze server, voorbehouden voor uw hosting account. U kunt bovenaan de paden zien.

FileZilla | twee panelen

2. Op externe Site selecteert en opent u de map waarnaar u de bestanden wil uploaden.

3. Op lokale site moet u het bestand / de map vinden die u wil overzetten naar uw hosting server. Klik rechts op map/bestand en kies 'Upload'.

Klik rechts op map/bestand en kies 'Upload'

4. In uw webbrowser tikt u nu uw domeinnaam of andere host in om te zien of uw website verschijnt.