Ik ontvang dezelfde e-mail meerdere malen, hoe kan ik dit oplossen?

Soms treedt het fenomeen op waarbij u identiek dezelfde e-mail meerdere malen ontvangt in uw e-mailprogramma.

De oorzaak hiervan is meestal te wijten aan het e-mailprogramma waarvan u gebruik maakt.

De inhoud van een mailbox moet u zien als een plain-text file waarin alle nieuwe e-mails worden aan toegevoegd. Dit is een statische file, wat concreet wil zeggen dat dit bestand nooit zelf acties zal uitvoeren op de server of naar een extern e-mailprogramma toe. Dit is een bestand dat enkel kan gelezen worden door een e-mailprogramma. Hierdoor zal bvb. een herstart van de pop3 -service ook geen resultaat bieden omdat deze service enkel de connectie verzorgt tussen het e-mailprogramma en de mailboxfile.

Een e-mailprogramma zal dan via het POP3-protocol de inhoud van de mailbox gaat inlezen en gaan synchroniseren met de e-mails die reeds gedownload werden in het e-mailprogramma. Deze synchronisatie gebeurt aan de hand van een soort interne database in het e-mailprogramma zelf.  Soms kan het gebeuren dat er problemen optreden binnen het e-mailprogramma waardoor de synchronisatie niet vlekkeloos verloopt en dat het e-mailprogramma reeds gedownloade e-mails als nieuwe e-mails zal aanzien. Waardoor deze opnieuw gedownload worden.

Dit probleem is op te lossen door periodiek alle e-mails van de server te verwijderen door de optie "leave a copy on the server" uit te zetten.

Het e-mailprogramma connecteert dan met de mailbox en zal deze leegmaken als alle e-mails opgehaald zijn. Hierdoor zullen de e-mails die meermaals binnenkwamen niet meer opnieuw binnenkomen omdat het e-mailprogramma ze ook niet meer op de server vindt en dus deze e-mails ook niet meer kan synchroniseren.

Meer informatie over deze specifieke configuratie vindt u via de volgende link : http://support.combell.com/search/server%20verwijdert

Gebruikers opinies

60% thumbs up 39% thumbs down (41 stemmen)

Wat vindt u van dit antwoord?

Handig
Niet handig
Bedankt voor het stemmen.

Uw persoonlijk e-mailadres.

Bij Combell zitten standaard meerdere e-mailadressen bij een hostingpakket.

Ons goedkoopste Start pakket van Linux en Windows heeft standaard 10 POP3 mailboxen die u naar believen kunt configureren.
Meer informatie over shared hosting en e-mail bij Combell »