Hoe kan ik een nieuw mail profiel aanmaken in Outlook?

Let op: dit artikel heeft betrekking op de desktop mailclient Outlook 2010/2013/2016 en NIET op de outlook.com webinterface.

Wat is een mail profiel? Dit is niet enkel de e-mail waarvoor u zich aangemeld hebt, het is veel meer. Een profiel is een set mails en instellingen die Outlook gebruikt om te onthouden waar uw mail wordt bewaard.

Wanneer Outlook voor het eerst opgestart wordt, wordt er automatische een profiel gecreëerd. U kunt echter ook een nieuw profiel aanmaken. Dat doet u zo:

1. Sluit Outlook af.

2. Ga naar Controlepaneel.

3. Kies ‘E-mail’ (Tip: de locatie waar Mail zich bevindt, kan verschillen naargelang het OS, maar meestal staat het in de afdeling Accounts of Internet. Kunt u Mail niet meteen vinden, probeer dan de zoekbalk).

Controle paneel Mail

4. Wanneer het Mail venster geopend wordt, ziet u de naam van het huidige profiel in de titelbalk.

5. Klik op ‘Toon Profielen’. Hier ziet u alle profielen, het huidige inbegrepen.

Mail venster

6. Om een profiel toe te voegen klikt u op ‘Toevoegen’.

Profiel

7. Kies een naam en klik op ‘OK’.

Kies een naam

8. In het pop-up venster configureert u een e-mail account voor dat profiel.

Configureer e-mail

9. Wanneer u klaar bent, klikt u op ‘Voltooien’.

10. Wijzig het profiel dat u nu standaard gebruikt vanuit het uitklapmenu. Klik op ‘OK’.

Standaard profiel

11. Start Outlook. U zult nu het verschil zien - zelfs wanneer u twee e-mail accounts ingesteld hebt in uw Outlook, de standard account en de zopas aangemaakte account. Enkel de laatste wordt in uw Outlook getoond.