Hoe kan ik een Out of Office activeren? (Exchange)

Een out-of-office boodschap is handig wanneer u tijdelijk niet in staat bent om uw mails te beantwoorden. Of bijvoorbeeld wanneer u een automatisch antwoord wil verzenden om te zeggen dat u de boodschap ontvangen hebt en zo snel mogelijk een antwoord geeft. Dat kunt u aanmaken vanuit uw webmail.

Eerst moet u in uw webmail inloggen. Dat doet u zo:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel (https://my.combell.com/nl).

2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan, klik op 'Mijn producten'.

Mijn producten

3. Zoek in het menu 'Mijn e-mailadressen' en klik erop.

4. Zoek naar de domeinnaam die de Exchange mailbox gebruikt. Klik op de bijhorende button 'Beheer'.

Mijn e-mailadressen

5. Uit het menu links kiest u 'Outlook Web Access'.

Email hosting details

6. U wordt doorgestuurd naar een login pagina. Uw id zou al ingevuld moeten zijn. Tik uw wachtwoord in. En meld u aan.

Outlook Web Access login

7. U bent er.

Outlook Web Access

Nu gaat u de boodschap aanmaken.

1. Ga naar de hoek rechts boven en klik op 'Opties'.

2. Uit het uitklapmenu kiest u nu 'Automatisch antwoorden'.

Automatisch antwoorden

3. U komt nu in het 'E-mail ordenen' gedeelte van uw Exchange beheer.

E-mail ordenen gedeelte

4. Activeer de 'Automatische antwoorden verzenden' knop, en als u wil kunt u de periode bepalen waarin de boodschap van toepassing is. U kunt ook gewoon de automatische boodschap nu activeren, en later terug deactiveren.

Automatische antwoorden verzenden knop

5. Schrijf uw boodschap.

6. U kunt vervolgens fijner bepalen aan wie het automatisch antwoord gezonden wordt: enkel naar afzenders buiten uw organisatie, met de bijkomende optie om al dan niet enkel het antwoord te sturen naar mensen in uw lijst met contactpersonen.

Schrijf uw boodschap

7. Klik op de button 'Opslaan'.