Hoe kan ik een sterk wachtwoord maken voor Combell?

Het belang van een sterk wachtwoord

Uw website, uw e-mail en zelfs uw controlepaneel bevatten gevoelige informatie. Dat kunnen persoonlijke of financiële gegevenszijn van uzelf of uw klant, persoonlijke of zakelijke communicatie, enz.

Vaak gebruikte wachtwoorden zoals 'password', '12345', uw verjaardag, namen of datums zou u moeten vermijden omdat die heel gemakkelijk door iedereen geraden kunnen worden.

Indien de informatie die de hackers willen buitmaken waardevol genoeg is, dan kunnen zij gebruik maken van brute-force aanvallen om uw wachtwoord te kraken - dat is een simpele software die een eindeloze combinatie van karakters uitprobeert tot een ervan past.

Wanneer een wachtwoord sterk genoeg is, kan het honderden jaren duren vooraleer dergelijke software het kan raden.

Regels om een sterk wachtwoord te maken:

• Gebruik hoofdletters en kleine letters dooreen
  • Wachtwoorden moeten ook getallen bevatten
  • Wachtwoorden moeten tussen 13 en 20 karakters lang zijn
  • Gebruik geen spaties of ongeldige karakters zoals: . * € $ & + } { ' "