Hoe kan ik GZIP compressie activeren?

Let op: Deze optie is niet beschikbaar voor Windows accounts.

Wat zal er gebeuren wanneer u GZIP compressie activeert?

Uw website zal sneller laden. Waarom? Wanneer de bezoeker het adres van een pagina in zijn browser intikt, dan zendt de browser dat verzoek om de pagina te tonen naar onze server waarop de site gehost is. Wanneer GZIP niet actief is, dan zal onze server op zoek gaan naar de pagina, die verzenden, en de browser zal die aan de bezoeker tonen. Wanneer GZIP actief is, dan zal onze server de pagina vinden, die comprimeren, en dan verzenden. De browser zal, als hij GZIP compressie ondersteunt zoals de meeste doen, de pagina decomprimeren en aan de bezoeker tonen. Het lijkt meer werk, maar dit alles gebeurt in een mum van tijd en de gecomprimeerde data zullen sneller doorgestuurd worden.

Hoe kunt u nu die compressie activeren? Volg daarvoor onderstaande instructie.

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel (https://my.combell.com/nl).

2. Bovenaan kiest u 'Mijn Producten' > 'Webhosting'.

Web hosting

3. U ziet nu een lijst met uw hosts. Klik op 'Hosting Details' voor de host waarvoor u de compressie wil inschakelen.

Lijst van hosts

4. Uit het verticaal menu links kiest u 'Site instellingen'.

Hosting Details Site instellingen

5. U ziet daar de schuifregelaar GZIP compressie. Schakel die in.

Schakel die in

6. Wil u dit uitproberen? Ga dan naar deze site:

1. http://www.whatsmyip.org/http-compression-test/