Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren in Outlook 2010? (basic mail)

Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren in Outlook 2010? (basic mail)

Werkt u met Outlook 2010, volg dan deze stappen om uw e-mail client te configureren.

1. Configureer Outlook 2010:

1. Open uw Microsoft Outlook 2010.

2. Klik op 'Bestand'.

Bestand

3. Kies Info uit het uitklapmenu en klik op '+ Account toevoegen'.

+ Account toevoegen

4. Duid de optie ‘Handmatige instelling of extra servertypen handmatig configureren’ aan.

Handmatige instelling of extra servertypen handmatig configureren

5. Kies ‘POP of IMAP’ en klik op ‘Volgende >’.

POP of IMAP

1. Bij ‘Naam’ vult u de naam in die de anderen zullen zien wanneer zij e-mail van u ontvangen - meestal naam en voornaam.

2. Bij ‘E-mailadres’ vult u uw volledig e-mailadres in.

3. Bij ‘Type account’ selecteert u ‘IMAP’ of ‘POP 3’

4. Bij ‘Server voor inkomende e-mail’ kopieert u de overeenkomende IMAP of POP 3 server.

1. POP3:

pop3.mailprotect.be

(poort:110; SSL poort: 995)

2. IMAP:

imap.mailprotect.be

(poort: 143; SSL poort: 993)

5. Bij ‘Server voor uitgaande e-mail’ (SMTP) vult u de gegevens in van de uitgaande mailserver.

1. SMTP:

smtp-auth.mailprotect.be

(port: 2525; SSL port: 465)

6. Bij ‘Gebruikersnaam’ zet u uw volledig e-mailadres bijvoorbeeld user1@dierckxen.be.

7. Bij ‘Wachtwoord’ vult u het wachtwoord in.

E-mail instellingen formulier

8. Klik op 'Meer Instellingen'.

Meer Instellingen

1. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’. Bij Server voor inkomende mail moet de poort vermeld staan die aangegeven is in uw controlepaneel.

Geavanceerd

2. Ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.

1. Vul hier de gegevens in van de uitgaande mailserver van uw provider

2. Vink de optie 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan.

3. Activeer de radio button 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'.

4. Klik op 'OK'.

Uitgaande server

3. Klik op ‘Volgende >’.

4. Klik op ‘Sluiten’.

9. Klik op ‘Voltooien’

Voltooid

6. Wacht tot u de testboodschap van Outlook ontvangen hebt. Laat het ons weten als u problemen hebt