Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren voor Mac mail?

Soms zal de mail client uw instellingen accepteren en melden dat de setup klaar is, alhoewel er toch bepaalde informatie niet juist is of ontbreekt. In dat geval zal uw mailbox raar gaan doen - hij zal boodschappen ontvangen maar niet verzenden of vice versa.

1. Configureren

1. Open de e-mail client (Mac Mail /Mail.app).

Icon

1. Bovenaan kiest u 'Mail' > 'Voorkeuren'.

Preferences

2. Wissel naar het tabblad 'Account'

General

Accounts

3. Klik op het Plusteken onderaan links van het scherm.

Plus

4. Kies ''Andere Mail Account' en klik op Verder.

Other Mail Account

1. Vul uw volledige naam in.

2. Vul uw volledig e-mailadres in bijvoorbeeld user1@dierckxen.be.

3. Vul uw wachtwoord in

4. Klik op 'Aanmelden';

Sign In

IMAP

POP

5. Voor uw inkomende mail server:

1. Kies 'IMAP' of 'POP' verbinding.

2. Kopieer de inkomende server vanuit uw controlepaneel:

1. POP3:

pop3.mailprotect.be

(port:110; SSL port: 995)

2. IMAP:

imap.mailprotect.be

(port: 143; SSL port: 993)

3. Bij Gebruikersnaam vult u uw volledig mailadres in.

4. Vul uw wachtwoord in.

6. Voor uw uitgaande mail server:

1. Kopieer vanuit het controlepaneel:

1. SMTP:

smtp-auth.mailprotect.be

(port: 2525; SSL port: 465)

7. Klik op 'Aanmelden'.

8. Selecteer de apps die u met deze account wil gebruiken:

Apps

9. Terug in Accounts, zal u uw SSL-beveiliging en poorten voor uitgaande en inkomende servers opnieuw moeten controleren.

1. Uitgaand:

2. Inkomend: Wissel nadien in uw instellingen naar het tabblad Geavanceerd, controleer dat u geopteerd hebt voor het gebruik van SSL, en dat uw poort correct is.

IMAP

POP