Hoe kan ik mijn database exporteren? hoe kan ik mijn database importeren? (MySQL Database Hosting)

Hoe kan ik mijn database exporteren? hoe kan ik mijn database importeren? (MySQL Database Hosting)

Via phpMyAdmin

U hebt toegang tot uw phpMyAdmin via uw My Combell.

EXPORT

1. Ga naar het horizontaal menu bovenaan. Klik op de knop Exporteren.

Export

2. Selecteer uw exportmethode (meestal Snel) en uw exportformaat (meestal SQL), en klik op de knop Start.

Exportscreen

3. En een .sql bestand zal naar uw toestel gedownload worden.

IMPORT

1. Ga naar het horizontaal menu bovenaan. Klik op de button Importeren.

Import

2. Klik op de button Choose File en blader op uw toestel naar het gewenste .sql bestand.

Choose file

3. Ga naar helemaal onderaan en klik op de knop Starten.

Go

Via een Terminal

U kunt uw database ook importeren / exporteren via een Terminal. Hiervoor moet u eerst controleren of SSH actief is en u zich gemakkelijk kan aanmelden - bij voorkeur via uw SSH sleutelpaar voor Mac-gebruikers. Als u een Windows-gebruiker bent, klik hier.

EXPORT

Om uw database via de Terminal of Windows SSH client te exporteren, legt u verbinding met de server en voert u het onderstaande commando uit, waarbij:

• HOST uw database host zou moeten zijn
  • USER uw gebruikersnaam van de database is
  • PASS uw wachtwoord van de database is
  • NAME de naam van uw database is
  • DUMP.SQL de naam is die u aan uw bestand wil geven

mysqldump -hHOST -uUSER –p'PASS’ NAME > DUMP.SQL

Voorbeeld

mysqldump –hmysql111.hosting.webhosting.be -uID111111_sufix –p’$tr0ngPa$$word’ ID111111_sufix > dump.sql

Tip: Het bestand zal opgeslagen worden in de map waar u het commando uitvoert. U kunt het bestand in een interne /www/ map toevoegen en dan via uw browser downloaden. Doet u dat laatste, dan mag u zeker niet vergeten om dat bestand nadien zo snel mogelijk weer te wissen, omdat het gevaar bestaat dat u anderen toegang geeft tot uw data.,

IMPORT

Om uw database via de Terminal of Windows SSH client te importeren, maakt u verbinding met de server en voer u het onderstaande commando uit, waarbij:

• HOST uw database host zou moeten zijn
  • USER uw gebruikersnaam van de database is
  • PASS uw wachtwoord van de database is
  • NAME de naam van uw database is
  • DUMP.SQL de naam is die u aan uw bestand wil geven

mysql -hHOST -uUSER –p’PASS’ NAME < DUMP.SQL

Voorbeeld:

mysql –hmysql111.hosting.webhosting.be -uID111111_sufix –p$tr0ngPa$$word ID111111_sufix < dump.sql