Hoe kan ik mijn domeinnaam koppelen aan mijn mailbox?

Leer tevens hoe u uw domeinnaam aan uw website kunt koppelen.

Alhoewel domeinnaam en hosting allebei essentiële onderdelen zijn van een goed functionerende mailbox, is het perfect mogelijk om een domeinnaam geregistreerd te hebben bij de ene provider, terwijl een andere provider de hosting beheert.

Is dit bij u het geval, dan zullen onderstaande richtlijnen u helpen om uw domeinnaam te koppelen aan de hosting. Wanneer u dan een mail verstuurt naar een adres, aangemaakt bij de domeinnaam, zal die boodschap verschijnen op de servers van uw hosting aanbieder.

Hier bekijken we drie gevallen:

Om na te gaan wat de standaard domeinnaam van uw hosting is, log in op My Combell en ga naar Mijn Producten >> Mijn webhosting. Indien de domeinnaam daar aanwezig is, dan is dit de standaard domeinnaam. Indien niet, dan moet u een SMTP domein aanmaken.

Mijn Producten Mijn webhosting

Om een SMTP domeinnaam aan te maken volgt u deze stappen.

Indien u een domein via SMTP koppelt dan zal de boodschap die u daar naartoe zendt opgevangen worden door de mailbox van een ander domein - een domein dat in uw My Combell account gehost is. Deze functie kunt u als volgt instellen:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel.

2. Bovenaan volgt u Mijn Producten > E-mail hosting.

Mijn Products

3. Kies Beheer voor de domeinnaam waarvan u de SMTP wil gebruiken.

E-mail Hosting

4. In het verticaal menu links klikt u op SMTP domeinnamen.

E-mail details

5. Klik op + Domeinnaam toevoegen. Vul de domeinnaam in, en klik op de button > Domeinnaam toevoegen onderaan.

SMTP domein namen Voeg SMTP domein namen toe formulier

• Indien deze boodschap verschijnt, moet u het eigendomsrecht op deze domeinnaam laten verifiëren: ‘Wij konden niet vaststellen of deze domeinnaam in uw beheer is. Wilt u deze domeinnaam toch toevoegen, dan kan u dit op deze manier aantonen.' Klik op de link 'Op deze manier aantonen' en kopieer het TXT-record. Bezorg dit aan de registrar van uw domeinnaam of vul dit in op het controlepaneel van deze registrar. Na het toepassen van uw TXT-record kunt u verder gaan.

SMTP domein namen opgeslaan

Proficiat, uw domeinnaam is reeds geregistreerd in ons systeem!

Het werk bij het My Combell is zo goed als klaar. Wat u nu moet doen is de MX-records van uw domeinnaam wijzigen naar de MX-records van uw account bij Combell.

De standaard MX-records die u kunt gebruiken zijn: mx.mailprotect.be met prioriteit 10 mx.backup.mailprotect.be met prioriteit 50

Gelieve deze MX-records te bezorgen aan de registrar van uw domeinnaam. De meeste domeinnaam-leveranciers zullen de optie aanbieden om een MX-record vanuit het controlepaneel te wijzigen. Log in en ga op zoek naar de Name Servers of DNS management.

Zodra uw MX-records gewijzigd zijn, moet u één tot vierentwintig uur wachten tot de verbinding tussen uw domeinnaam en uw hosting volledig stabiel geworden is.

Verwijs uw Combell domein door naar een andere maildienst.

Eerst moet u ervoor zorgen dat uw domeinnaam op correcte wijze toegevoegd werd aan het systeem van uw hosting provider. Bij Combell moet u eigenlijk enkel de MX-records wijzigen. Daarvoor volgt u deze stappen:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel.

2. Bovenaan kiest u Mijn Producten > DNS & Forwarding beheer.

Mijn Producten DNS & Forwarding beheer

3. Klik op de MX knop of volg DNS & Forwarding > MX-records.

MX-records

4. Om uw huidige MX-records te wijzigen:

1. Klik op Wijzig.

2. Wijzig de MX waarde van de bestemming.

3. Wijzig desgewenst de Time To Live (TTL).

4. Wijzig de prioriteit - hoe lager de waarde, hoe hoger de prioriteit. Indien u twee MX-records hebt, met prioriteiten 1 en 2, zal het MX-record met waarde 1 uw primair, en het MX-record met waarde 2 uw secundair record zijn.

Verander bestemming + TTL + prioriteit

5. Klik op + Opslaan.

Opgeslaan

6. U kunt uw records hier controleren: DNS.

5. Om MX-records toe te voegen:

1. Vul onderaan de subdomein prefix in het linker tekstveld in, of laat het blanco indien u een MX-record wil aanmaken voor de domeinnaam zelf.

2. Vul de bestemming of de MX waarde in het rechter tekstveld in.

Voeg bestemming + TTL + prioriteit toe

3. Klik op + Toevoegen.

Opgeslaan

4. U kunt uw records hier controleren: DNS.

Zodra uw MX-records aangepast zijn, moet u een tot vierentwintig uur wachten tot de verbinding tussen uw domeinnaam en uw hosting volledig stabiel geworden is.