Hoe kan ik mijn mailbox configureren in Outlook 2013 / Outlook 2016?

Hoe kan ik mijn mailbox configureren in Outlook 2013 / Outlook 2016?

Werkt u met Outlook 2013 / Outlook 2016, volg dan deze stappen om uw e-mail client te configureren.

1. Open Outlook.

2. Ga naar 'Bestand' > '+ Account toevoegen'.

Bestand + Account toevoegen

3. Duid de optie ‘Handmatige instelling of extra servertypen’ aan.

Account toevoegen

4. Kies ‘POP of IMAP’ en klik op ‘Volgende >’.

'POP' of 'IMAP'

5. Account toevoegen:

1. Bij ‘Naam’ vult u de naam in die de anderen zullen zien wanneer zij mail van u ontvangen - meestal naam en voornaam.

2. Bij ‘E-mailadres’ vult u uw volledig e-mailadres in.

3. Bij ‘Type account’ selecteert u ‘IMAP’ of ‘POP 3’

4. Bij ‘Server voor inkomende e-mail’ kopieert u de overeenkomende IMAP of POP 3 server.

1. POP3:

pop3.mailprotect.be

(poort:110; SSL poort: 995)

2. IMAP:

imap.mailprotect.be

(poort: 143; SSL poort: 993)

5. Bij ‘Server voor uitgaande e-mail’ (SMTP) vult u de gegevens in van de uitgaande mailserver.

1. SMTP:

smtp-auth.mailprotect.be

(poort: 2525; SSL poort: 465)

6. Bij ‘Gebruikersnaam’ zet u uw volledig e-mailadres bijvoorbeeld user1@dierckxen.be.

7. Bij ‘Wachtwoord’ vult u het wachtwoord in.

E-mail instellingen formulier

8. Klik rechtsonder op de knop "Meer instellingen..."

Meer Instellingen

1. Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’. Bij Server voor inkomende mail moet de poort vermeld staan die aangegeven is in uw controlepaneel.

Geavanceerd

2. Ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.

1. Vink de optie 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan.

2. Activeer de radio button 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'.

3. Klik op 'OK'.

Uitgaande server

3. Klik op ‘Volgende >’.

4. Klik op ‘Sluiten’.

9. Klik op ‘Voltooien’

Voltooid

6. Wacht tot u de testboodschap van Outlook ontvangen hebt. Laat het ons weten als u problemen hebt.