Hoe kan ik outlook zo configureren dat e-mails op de server gewist worden?

Hoe kan ik outlook zo configureren dat e-mails op de server gewist worden?

Deze handleiding is gebaseerd op Outlook 2013.

Indien u de e-mail client configureert via een IMAP verbinding, dan zullen alle e-mails die in Outlook gewist worden, ook op de server gewist worden zodra u Outlook afsluit. Wanneer u gebruik maakt van het IMAP-protocol, dan is dit artikel niet voor u bestemd. Gebruikt u POP3, dan kunt u het bijhouden op de server beperken.

In deze rubriek leert u hoe u, wanneer u POP3 gebruikt, ervoor kunt zorgen dat een e-mail die u in Outlook wist, ook verwijderd wordt van de server.

1. Open Outlook.

2. Kies ‘Bestand’.

Bestand

3. Selecteer de 'Accountinstellingen' knop en druk daarna nogmaals op de 'Accountinstellingen' knop vanuit het drop-down menu.

Account Informatie Account Instellingen drop-down menu

4. Nu zou u het 'Accountinstellingen' venster moeten zien.

Account Instellingen

5. Klik op 'Wijzigen'.

Wijzig account

6. Klik op 'Meer Instellingen'.

Klik op 'Meer Instellingen'

7. Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.

Geavanceerd

8. Bij de rubriek Bezorging vinkt u eerst de optie aan 'Een kopie van berichten op de server achterlaten', om vervolgens de optie 'Van server verwijderen na verwijderen uit Verwijderde items' aan te vinken.

Selecteer 'Van server verwijderen na verwijderen uit Verwijderde items’

9. Bevestig met 'OK'.

10. Klik op 'Volgende'; een testmail wordt verzonden.

Voltooid

11. Klik op 'Sluiten'.

12. Om dit te testen, wist u een van uw ingekomen berichten in uw mailbox bij Outlook. Controleer dat de mail zich bij de 'Verwijderde items' bevindt. Ga nu naar uw webmail, om te zien of de bewuste mail daar nog is. Maak vervolgens de mailbox Verwijderde Items in uw Outlook leeg. Nu zou de mail ook in uw webmail verdwenen moeten zijn.