Hoe kan ik verbinding leggen met mijn Linux hosting via SSH? (Mac/Linux users)

Hoe kan ik verbinding leggen met mijn Linux hosting via SSH? (Mac/Linux users)

1. Log in op uw controlepaneel.

Panel

2. Klik op 'Mijn producten' > 'Webhosting'

Web hosting

3. Klik op de button 'Hosting details' bij de website waarmee u verbinding wil leggen.

Details

4. Kies in het menu links 'SSH'.

SSH

5. SSH maakt het mogelijk om een beveiligde verbinding te leggen naar uw hosting pakket. Standaard is SSH niet actief. U kunt het activeren door op de schuifknop te klikken.

Click

6. (Optioneel) Wil u niet elke keer het wachtwoord invullen, gebruik dan een SSH-sleutel. Klik op deze link om meer te weten over Hoe het publieke/ private SSH sleutelpaar te gebruiken.

7. Indien uw SSH al actief is, kunt u verbinding leggen met uw hosting pakket via uw Terminal (Zie de onderkant van het artikel) met het commando dat u in het SSH-gedeelte van uw controlepaneel ziet. Het is een combinatie van uw domeinnaam zonder het punt, en uw host, bijvoorbeeld:

ssh ninefortwobe@ssh.ninefortwo.be

Normal ssh

Tip: Indien uw domeinnaam nog niet werkt, of nog niet verwijst naar Combell, dan kan u uw backup ssh host gebruiken, die u ook in uw controlepaneel kunt zien, maar dan in het grijs. Dat ziet er ongeveer zo uit: ssh008.webhosting.be. In dat geval zal het commando er ongeveer zo uitzien:

ssh ninefortwobe@ssh008.webhosting.be

not active domain

8. Om op uw Mac verbinding te leggen met uw hosting pakket, tikt u 'Terminal' in de Spotlight Search in de rechterhoek van uw scherm. Duw op 'Enter' om het programma te openen.

terminal image

9. In Terminal typt u het commando voor uw geactiveerde SSH. Druk op 'Enter' om verbinding te leggen.

image of command