Hoe kunt u uw domeinnaam koppelen aan uw hosting?

Leer ook hoe u uw domein kunt koppelen aan uw mailbox.

Alhoewel de domeinnaam en de hosting allebei essentiële onderdelen zijn van een website, is het perfect mogelijk om een domeinnaam geregistreerd te hebben bij de ene provider en de hostingdienst te laten beheren door een andere provider.

Is dit het geval voor u, dan zullen onderstaande richtlijnen u helpen om de domeinnaam aan de hosting te koppelen. Wanneer u dan de domeinnaam intikt zal uw browser weten dat hij de content moet gaan zoeken op de servers van uw hosting provider.

Kies en lees aandachtig het onderdeel van het artikel dat op uw situatie betrekking heeft:

Hoe kan ik van een elders geregistreerde domeinnaam het primaire adres maken van mijn website bij Combell?

Hier zullen we twee gevallen bekijken:

Om na te gaan wat de standaard domeinnaam is van uw hosting, log in op My Combell en ga naar Mijn Producten >> Mijn webhosting. Is de domeinnaam daar aanwezig, dan is dat de standaard domeinnaam. Is die daar niet aanwezig, dan moet u een subsite aanmaken.

Om een subsite aan te maken volgt u deze stappen.

1. Log in op uw My Combell.

2. Bovenaan kiest u Mijn Producten > Webhosting.

Web hosting

3. In de tabel ziet u nu uw hosts. Klik op Hosting Details bij de host waaraan u subsite wil toevoegen.

Lijst van hosts

4. In het verticale menu links kiest u de optie Gekoppelde Domeinnamen.

Hosting Details

5. Hier ziet u alle tot nu toe aangemaakte aliassen. Ga naar het tabblad Subsites.

Lijst met uw bestaande hosts

6. U ziet een lijst van uw bestaande hosts. Klik op + Subsite toevoegen onderaan rechts.

Subsite formulier

7. Controleer de boodschap bovenaan om het A record van uw account te zien. U moet het A record van uw domein wijzigen zodat het hiermee overeen komt - contacteer daarvoor de registrar van uw domeinnaam, of het bedrijf dat momenteel uw name servers beheert, zoniet zal het domein niet naar de subsite verwijzen. Kent u uw huidige registrar niet, dan kunt u die informatie wellicht vinden bij who.is.

Boodschap bovenaan

8. Bepaal of de subsite een domeinnaam of subdomein zal zijn.

1. Voor een subdomein:

1. Geef het subdomein een naam.

2. Klik op Domeinnaam toevoegen.

3. Wijzig het pad van de map indien gewenst.

4. Als u alles juist gedaan hebt ziet u de bevestiging: Het (sub)domein werd toegevoegd.

Subdomeinen

2. Voor een domeinnaam:

1. Bij de radio button kiest u de optie Andere Domeinnaam.

2. Vul de naam in van het domein, bijvoorbeeld mijnDomein.com.

3. Pas de naam van de map aan indien gewenst.

4. Klik op de knop Domeinnaam Toevoegen.

Domein namen

5. Indien we het eigendom niet konden verifiëren:

1. Bekijk de boodschap die zal verschijnen, om te weten te komen hoe u het eigendom over de domeinnaam kunt verifiëren (klik gewoon op de link).

2. Wijzig het TXT record dienovereenkomstig (bij de registrar van de domeinnaam) en probeer opnieuw.

3. U zou nu deze boodschap moeten krijgen: Het TXT record is gevonden! U kunt verder gaan met het aanmaken van dit pakket.

Hoe kan ik een elders geregistreerde domeinnaam laten verwijzen naar mijn bestaande website, gehost bij Combell? (Hoe kan ik een alias aanmaken?)

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel.

2. Ga bovenaan naar Mijn Producten > Webhosting.

Web hosting

3. In de tabel ziet u nu uw hosts. Klik op Hosting Details voor de host waarvoor u een alias wil aanmaken.

Lijst van hosts

4. In het verticale menu links kiest u de Gekoppelde Domeinnamen optie.

Hosting Details

5. U ziet nu een lijst met uw bestaande hosts. Klik op + Alias toevoegen onderaan rechts van de lijst.

Lijst met uw bestaande hosts

6. Controleer de boodschap bovenaan om het A record te zien van uw account. U moet het A record van uw domeinnaam wijzigen zodat het overeenkomt met wat u in het controlepaneel ziet - contacteer daarvoor de registrar van uw domeinnaam, of het bedrijf dat momenteel uw name servers beheert, zoniet zal de alias niet werken.

Boodschap bovenaan

Alias formulier

7. Kies subdomein of domeinnaam.

1. Voor subdomeinen:

1. Bovenaan kiest u bij de radio button 'Subdomein van XXXXXXX (uw hoofd domeinnaam)'.

2. Geef uw subdomein een naam.

3. Kies de host waaraan het identiek moet zijn.

4. Klik op Domeinnaam toevoegen.

Subdomeinen

2. Voor domeinnamen

1. Bovenaan kiest u Andere domeinnaam.

2. Vul de domeinnaam in.

3. Kies de host waaraan het identiek moet zijn.

4. Klik op Domeinnaam toevoegen.

Domein namen

Proficiat, uw domeinnaam is reeds geregistreerd in ons systeem!.

Uw werk bij My Combell is zo goed als klaar. Wat u nu moet doen is het A-record van uw domeinnaam wijzigen naar het IP van uw account bij Combell.

Zo kunt u de IP van uw account bij Combell opzoeken:

1. Ga naar Mijn producten >> Mijn webhosting.

2. Open de account waarmee u wil werken, door op Hosting details te klikken.

3. Ga naar het paneel links. U zou nu in het Overzicht paneel moeten zijn. Kopieer uw IP-adres.

U moet nu dit IP-adres bezorgen aan de registrar van uw domeinnaam. De meeste domeinnaam-leveranciers bieden de optie om een A-record vanuit het controlepaneel te wijzigen. Log in en zoek naar Name Servers of DNS management.

Zodra dit A-record aangepast is, moet u nog een tot vierentwintig uur wachten tot de koppeling tussen uw domeinnaam en uw hosting volledig stabiel geworden is.

Hoe kan ik een bij Combell geregistreerde domeinnaam laten verwijzen naar mijn hosting account bij een andere provider?

Afhankelijk van hoe het systeem van de provider werkt, moet u ofwel

OF

Om de name servers te wijzigen van uw domeinnaam, geregistreerd bij Combell, volgt u deze stappen:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel.

2. Ga naar het horizontaal menu bovenaan, klik op Mijn producten.

Mijn producten

3. Zoek in het menu naar Mijn domeinnamen en klik erop.

4. Zoek de domeinnaam waarmee u wil werken en klik op Beheer.

Mijn domeinnamen

5. U ziet nu een overzicht met de Vervaldatum, de contactpersonen gekoppeld aan uw domeinnaam en de nameservers. Om de nameservers te wijzigen klikt u op het verticaal menu links en kiest u Nameservers.

Domein details

6. Om aangepaste nameservers in te vullen, vinkt u het vak aan naast Andere nameservers.

7. Vul de nameservers van uw hosting provider in en klik op Nameservers Opslaan.

Name Servers

8. Er is even tijd nodig om de wijziging te laten doordringen.

9. Tip: U kunt uw nameservers hier controleren: who.is

Zodra uw Name Servers aangepast zijn, moet u een tot vierentwintig uur wachten tot de koppeling tussen uw domeinnaam en uw hosting volledig stabiel geworden is.

Tip: Controleer ook of uw domeinnaam correct geconfigureerd is bij uw hosting provider.

*

Om het A-record te wijzigen van uw domeinnaam, geregistreerd bij Combell volgt u deze stappen:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel.

2. Bovenaan kiest u Mijn Producten > DNS & Forwarding beheer.

Mijn Producten

3. U ziet nu een lijst met uw domeinnamen en het type DNS record dat zij (kunnen) hebben. Klik op de 'A' knop.

Lijst met uw domeinnamen

4. U ziet alle A-records die horen bij de domeinnaam.

Lijst van A-records

5. Om uw huidig A-record te wijzigen:

1. Als u echt zeker bent van wat u aan het doen bent, kies dan de host die u wenst te wijzigen en klik op Wijzig.

2. Vul het nieuwe IP adres in en, indien nodig, wijzig de Time To Live (TTL).

IP address + Time To Live (TTL)

3. Klik op + Opslaan.

4. Proficiat! U bent klaar. Denk er wel aan dat het even kan duren vooraleer de wijziging effect heeft.

5. U kunt uw records hier controleren: who.is

6. Om een nieuw A-record toe te voegen:

1. Ga naar onderaan de lijst. Geef in het linker tekstveld een naam aan het subdomein of laat dit blanco indien u het A-record voor de domeinnaam zelf wil aanmaken.

2. Vul in het rechter tekstveld het IP adres in.

3. Wijzig desgewenst de Time To Live (TTL).

IP address + Time To Live (TTL)

4. Klik op + Toevoegen.

5. Proficiat! U bent klaar. Denk er wel aan dat het even kan duren vooraleer de wijziging effect heeft.

A-record toegevoegd

6. U kunt uw records hier controleren: who.is

Zodra uw A-record aangepast is, moet u een tot vierentwintig uur wachten tot de koppeling tussen uw domeinnaam en uw hosting volledig stabiel geworden is.

Tip: Controleer ook of uw domeinnaam correct geconfigureerd is bij uw hosting provider.