Hoe schakel ik tweestapsverificatie in voor My Combell

Tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag voor jouw My Combell klantenomgeving. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord kan je nu ook jouw accountbescherming koppelen aan jouw smartphone/telefoonnummer.

Er zijn meerdere applicaties die je kan gebruiken voor tweestapsverificatie. In deze e-mail gebruiken we “Duo Mobile” als voorbeeld. Dit is een gratis 2-factor authenticatie-app die werkt voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

1. Log in op My Combell

Log in

2. Klik in de rechterbovenhoek op jouw naam. Wanneer het dropdown-menu wordt uitgebreid, klikt je op “Persoonlijke gegevens”.

Persoonlijke gegevens

3. Navigeer naar links en klik op “Tweestapsverificatie” om de instellingen te openen.

Persoonlijke gegevens Overview

4. Klik vervolgens op de knop “Tweestapsverificatie configureren”.

Tweestapsverificatie configureren

5. Het volgende scherm geeft je in drie stappen de instructies over het instellen van jouw extra authenticatie.

drie stappen

1. Download een app naar keuze. We gebruiken voor dit voorbeeld de applicatie “Duo Mobile”.

Download

Duo

2. Je vindt een QR-code die je kan scannen met jouw apparaat om deze in te stellen. Als alternatief is er een alfanumerieke reeks die je in de app kan invoeren mocht de eerste optie niet functioneren.

QR

Duo-plus

3. Nadat je de QR code hebt gescanned, geeft je app een code die je nodig hebt om terug te voeren in My Combell - op de derde stap.

Duo-code

QR

4. Klik op “Tweestapsverificatie activeren”.

Tweestapsverificatie activeren

6. Als je de procedure correct doorloopt, zie je nu het bericht “Tweestapsverificatie is actief”.

Actief

7. Wanneer u inlogt moet u voortaan na het typen van uw gebruikersnaam en wachtwoord de code van uw Two-factor authentication-app opnieuw invoeren.

Log in

Ask-code

Duo-code

Optioneel kan je ervoor kiezen om Tweestapsverificatie te verplichten voor alle gebruikers in jouw account. Dit doe je via Instellingen >> Algemene instellingen.