Waarnaar verwijst mijn domeinnaam?

Waar is de domeinnaam geregistreerd?

Een domeinnaam kan geregistreerd zijn bij het ene bedrijf en gehost bij een ander. Het bedrijf waar de domeinnaam geregistreerd is heet de 'registrar' van die domeinnaam. Enkel de registrar kan nameservers toewijzen aan een domeinnaam. In de meeste gevallen zal de registrar u toelaten om de nameservers te wijzigen via zijn controlepaneel. Indien Combell uw registrar is dan kunt u uw nameservers wijzigen via deze instructies

Tip: Wees niet ongerust indien de naam van de registrar niet overeenkomt met de exacte naam van het bedrijf waar u de domeinnaam registreerde - is dat het geval, contacteer dan support om dit na te gaan, zij zullen u vertellen onder welke registrar naam zij werken.

Voor welke nameservers is de domeinnaam geconfigureerd voor gebruik?

U kunt zowel uw registrar als uw nameservers vinden via een whois controle. Er zijn verschillende gratis whois databases online.

De standaard nameservers van Combell zijn:

ns3.combell.net
ns4.combell.net

Die zouden aangepast kunnen zijn. Andere domeinen/aliassen zouden naar dezelfde IP's kunnen verwijzen wat effectief zou betekenen dat de hierboven vermelde nameservers gebruikt worden. Indien uw web developer of andere persoon deze nameservers voor u mogelijk aangepast heeft, dan kunt u controleren of uw nameservers verwijzen naar dezelfde IP-adressen als de hierboven genoemde nameservers

Na het wijzigen van nameservers volgt een periode om die te laten doordringen, waarin een NS check een foutieve waarde kan weergeven. De distributietijd kan tot 24u bedragen, soms zelfs 36u bereiken.

U kunt de DNS-instellingen van uw domeinnaam enkel beheren via het My Combell indien u gebruik maakt van de Combell nameservers.

Klik hier voor meer informatie – Wat zijn de standaard DNS waarden voor Combell

Wat toont het nslookup commando?

Om te weten te komen wat de authoritive nameservers zijn voor uw domeinnaam, voert u het volgende commando uit:

nslookup -type=NS domein

OF

nslookup -type=NS mijndomein.be

Om de DNS records te weten te komen van een bepaalde nameserver, voert u het volgende commando uit:

nslookup -type=NS domein IP

OF

nslookup -type=NS mijndomein.be 86.39.202.67

Om de DNS records te weten te komen, die bepaald zijn op een authoritative nameserver, voert u het volgende commando uit:

nslookup -type=ANY domein

OF

nslookup -type=ANY mijndomein.bd

Wat toont het ping commando?

Ping is een tool waarbij testpakketjes via het netwerk verzonden worden naar een bestemming van uw keuze, en de respon tijd gemeten wort. Het ping commando vertelt ook het IP waarnaar uw domeinnaam verwijst.

Klik hier voor meer informatie: