Wat is een database connectie string?

Een connectie string is het stukje informatie dat uw applicatie nodig heeft om uw database te bereiken, bijvoorbeeld de naam van de database, de gebruikersnaam, het wachtwoord, de poort, enz.

Voorbeeld van een PHP connectie string:

WordPress:

define('DB_NAME', 'ID111111_database_name'); /* MySQL database username / define('DB_USER', 'ID111111_user_example''); /* MySQL database password / define('DB_PASSWORD', 'database-password'); /* MySQL hostname / define('DB_HOST', ‘mysql001.webhosting.be');

Joomla:

public $host = ‘mysql001.webhosting.be'; public $user = 'ID111111_user_example'; public $password = 'database-password'; public $db = 'ID111111_database_name';

Drupal:

$databases = array ( 'default' => array ( 'default' => array ( 'database' => 'ID111111_database_name', 'username' => 'ID111111_user_example’, 'password' => 'database-password', 'host' => ‘mysql001.webhosting.be', 'port' => '', 'driver' => 'mysql', 'prefix' => '', ), ), );