Wat is een eigenaar, registrant en registrar van een domeinnaam?

Wat is een eigenaar, registrant en registrar van een domeinnaam?

Als eigenaar van een domeinnaam bezit u de rechten om die domeinnaam te gebruiken. U kunt de domeinnaam dan als adres gebruiken voor uw website en er e-mailadressen mee aanmaken.

De eigenaar wordt vaak ook de registrant of licentiehouder genoemd, omdat u een domeinnaam nooit echt kunt bezitten: u reserveert hem enkel voor een bepaalde periode.

Als registrant bent u vrij om uw domeinnaam te registreren bij om het even welke registrar, een domeinnaam-provider zoals Combell.

Welke diensten verleent een registrar?

• De registrar bepaalt de prijs voor het registreren, vernieuwen, verhuizen en herstellen (vernieuwing na vervaldag) van uw domeinnamen.

• De DNS-instellingen en (eigenaars)gegevens van uw domeinnaam. Vaak zal de registrar een controlepaneel bieden waar de gebruiker deze instellingen rechtstreeks kan wijzigen.

• Combell biedt ook nog extra's zoals support, een gratis mailbox, gratis webforwarding, mailforwarding... Zaken waar u elders voor moet bijbetalen.

Waarom zou ik mijn domein verhuizen?

• Een betere support, meer (gratis) extra's, een betere prijs...

• Om al uw domeinnamen bij één en dezelfde registrar onder te brengen zodat het beheer ervan te vereenvoudigen.

• Om uw domeinnaam én hosting bij dezelfde provider onder te brengen zodat die perfect op elkaar zijn afgestemd en de ondersteuning vlotter verloopt.

Lees meer over hoe u een domeinnaam verhuist