Wat is een MX-record? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

Na een wijziging in de DNS volgt er een periode om de wijziging te laten doordringen, en in die periode kan een DNS-check verkeerde waarden teruggeven. De distributietijd bedraagt meestal 1 uur, maar kan oplopen tot 4. De distributietijd van nameservers kan tot 24u bedragen, soms zelfs tot 36u.

Het MX-record, ook het Mail Exchanger Record genoemd, is het deel van het Domain Name System (DNS) dat informatie verschaft over de mailserver waarvan uw domeinnaam gebruik maakt. De MX-records komen meestal in paren - een primair en een secundair. Om uw MX-records aan te maken of te wijzigen volgt u deze stappen:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel (https://my.combell.com/nl).

2. Bovenaan kiest u 'Mijn Producten' > 'DNS & Forwarding beheer'.

Mijn Producten DNS & Forwarding beheer

3. Klik op de 'MX' knop of volg 'DNS & Forwarding' > 'MX-records'.

MX-records

4. Om uw huidige MX-records te wijzigen:

1. Klik op 'Wijzig'.

2. Wijzig de MX waarde van de bestemming.

3. Wijzig desgewenst de Time To Live (TTL).

4. Kies de prioriteit - hoe lager de waarde, hoe hoger de prioriteit. Indien u twee MX-records hebt, met prioriteiten 1 en 2, zal het MX-record met waarde 1 uw primair, en het MX-record met waarde 2 uw secundair record zijn.

Verander bestemming + TTL + prioriteit

5. Klik op '+ Opslaan'.

Opgeslaan

6. U kunt uw records hier controleren: http://who.is/dns/.

5. Om MX-records toe te voegen:

1. Vul onderaan de subdomein prefix in het linker tekstveld in, of laat het blanco indien u een MX-record wil aanmaken voor de domeinnaam zelf.

2. Vul de bestemming of de MX waarde in het rechter tekstveld in.

Voeg bestemming + TTL + prioriteit toe

3. Klik op '+ Toevoegen'.

Opgeslaan

4. U kunt uw records hier controleren: http://who.is/dns/.