Wat is een webforward? Hoe kan ik het aanmaken / wijzigen?

BELANGRIJK: Hebt u een actief A-record, dan moet u dit eerst deactiveren vooraleer u naar stap 5 kunt gaan. Klik op de link om te zien hoe manage A-records

Een webforwarding zal uw domeinnaam of subdomein naar een andere site doorverwijzen. Het forwarden kan rechtstreeks of cloaked (gemaskeerd) zijn. Is de forwarding rechtstreeks, dan zal de URL in het adres veranderen na de forward.

Om een rechstreekse webforward aan te maken volgt u deze stappen:

1. Log in op uw My Combell hosting controlepaneel (https://my.combell.com/nl).

2. Kies bovenaan 'Mijn Producten' > 'DNS & Forwarding beheer'.

Mijn Producten DNS & Forwarding beheer

3. Klik op de 'FWD' knop of volg 'DNS & Forwarding' > 'Webforwarding'.

Forwarding

4. Om uw huidige Webforwarding instellingen te wijzigen:

1. Klik op 'Wijzig'.

2. Wijzig de de bestemming.

Wijzig bestemming

3. Klik op '+ Opslaan'.

Opgeslaan

5. Om een Webforwarding toe te voegen:

1. Vul de naam van het subdomein in het linker tekstveld in. Indien u een forward wil aanmaken naar de domeinnaam zelf, laat dan het linker tekstveld leeg.

2. In het rechter tekstveld vult u de URL van de bestemming in, bijvoorbeeld: http://ninefortwo.be/

1. Tip: u mag geen actief A-record hebben voor dat domein of subdomein. Hebt u dat wel, wis het en ga verder.

Voeg bestemming toe

3. Klik op '+ Toevoegen'. Het record zal meteen verschijnen.

Opgeslaan