Wat is email spoofing? Hoe kan ik mail spoofing met mijn domeinnaam voorkomen?

Wat is email spoofing? Hoe kan ik mail spoofing met mijn domeinnaam voorkomen?

Wat is e-mail spoofing?

E-mail spoofing is het verzenden van boodschappen via e-mail waarbij het e-mail adres van de afzender vervalst wordt. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor spam en phishing. De auteur doet dit om zijn eigen identiteit te verbergen en zich te beschermen tegen een klacht wegens spam, of om het vertrouwen van de geadresseerde te winnen.

Een voorbeeld daarvan is een mail die zogenaamd van een populaire bank afkomstig is of een andere financiƫle instelling. Daarin wordt de klant gevraagd om in zijn online account in te loggen via de link, vermeld in de mail, en daar een bepaalde actie te ondernemen. De link in de mail is vervalst - hij leidt naar een pagina die lijkt op de login-pagina van de bank maar dat uiteraard niet is. Als de ontvanger van de mail in het bedrog trapt, zal hij trachten in te loggen en zo zijn gebruikersnaam en wachtwoord aan de vervalser bekend maken.

Kan ik verhinderen dat er ongeoorloofde mails in mijn naam verzonden worden?

U kunt gebruik maken van SPF om u te wapenen tegen spoofing. Sender Policy Framework (SPF) is een e-mail validatiesysteem dat speciaal hiervoor bedacht werd.

Klik op de link om te lezen hoe u een SPF-record kunt aanmaken.