Wat is het ping commando en hoe kan ik het gebruiken? (Mac)

Wat is Ping?

Ping is een tool waarmee testpakketjes via het netwerk verzonden worden naar een bestemming naar keuze en waarbij de responstijd gemeten wordt.

Wanneer gebruik ik het?

U kunt Ping gebruiken om:

1. Te testen of uw website of webserver bereikbaar is

2. De latency of vertraging van uw internetverbinding te testen

3. Te controleren of u lag hebt of pakketverlies

Hoe gebruik ik het?

Dit artikel toont u hoe u Ping kunt gebruiken op een Mac. Klik hier indien u wil weten hoe het Ping commando te gebruiken in Windows.

1. Open uw terminal

2. Typ ping, gevolgd door een domeinnaam of IP-adres, voorbeeld:

ping mijndomein.be

ping 185.18.9.249

3. Laat de test verschillende pogingen uitvoeren. U kunt de test onderbreken via CTRL+C

Hoe moet u de ping resultaten interpreteren?

Elke lijn heeft verschillende onderdelen met de volgende betekenis:

• PING mijndomein.be (185.18.9.249): 56 data bytes – Pingt u een domeinnaam voor de test, dan zal de tool het IP-adres van dat domein identificeren.
  • time=43.488 ms – Dat is de tijd die 1 testpakket nodig had om vanop uw toestel verzonden te worden, de bestemming te bereiken en terug bij u aantekomen..
  • 64 bytes – dat is de grootte van het testpakket.
  • ttl=54 – dit is de 'time to live' van uw test. De TTL bepaalt hoelang uw pakket zal reizen vooraleer het doodvalt.
  • 8 packets transmitted, 8 packets received, 0.0% packet loss – Het aantal verzonden en ontvangen pakketjes, en het % pakketverlies.

Successful test: U hebt een continue lage responstijd - de tijdwaarden liggen dicht bij elkaar. Het aantal verzonden en ontvangen pakketjes stemt overeen en er is geen pakketverlies. (Het is niet ongebruikelijk dat de eerste ping-poging faalt - dit duidt niet op een probleem.)

There is an issue: Erg verschillende tijdwaarden, time-outs en verschillende pakketverliezen.

Helaas vertelt het Ping commando u enkel dat er onderweg een probleem is. Het vertelt u niet of het probleem bij uw router ligt, uw internet service provider of uw hosting. Om dit uit te vinden moet u de tool 'tracert' (voor Windows) of 'traceroute' (voor Mac) gebruiken.