Wat is HTTP/2? Wat biedt het mij?

Met HTTP/2 zal het verkeer tussen de meest gebruikte browsers en uw website efficiënter reizen zodat uw website sneller laadt - een betere performantie dus. De meeste browsers vereisen SSL om dit te kunnen toepassen.

HTTP 2.0 is de allereerste verbetering van de eerste standaardversie van het Hypertext Transfer Protocol, HTTP/1.1. Het HTTP2-protocol was einde 2014 klaar, en was einde 2015 ingevoerd in de meeste populaire browsers, waaronder:

• Google Chrome
  • Safari
  • Firefox
  • Opera
  • Internet Explorer
  • Edge
  • Amazon Silk

De Internet Engineering Task Force, de auteur van het nieuwe protocol, heeft ook gezorgd voor oplossingen voor verschillende belangrijke taken, waaronder:

• Probleemloze vrije overgang van HTTP naar HTTP/2 voor browsers en de website-houders
  • De laadtijd versnellen door multitasking bij de communicatie tussen server en browser te forceren
  • Server push - de server anticipeert de data die de browser nodig heeft en biedt die op voorhand aan

Dankzij de recente activering van de gratis Let's Encrypt SSL-certificaten voor alle Linux-gebruikers bij Combell, zijn alle beveiligde websites compatibel met HTTP/2. Zorg er dus voor dat uw webontwikkelaar weet dat uw hosting provider HTTP/2 klaar is en bespreek met hem de mogelijkheden.

Hoe kan ik HTTP/2 activeren?